27 лютого 2017 року на кафедрі іноземної філології та перекладу відбулося відкрите засідання студентського наукового гуртка «American and English Studies» (керівники: ст. викл. Мацера О.А., ас. Паславська І.Б.) на тему «The most incredible places to visit». Здобувачі вищої освіти, які навчаються за різними спеціальностями, мали можливість поспілкуватися англійською мовою під час представлення підготовлених ними творчих презентацій про найцікавіші місця планети. У невимушеній атмосфері студенти дискутували про світові туристичні центри, переглянули низку відеоматеріалів та виконали підготовлені керівниками гуртка креативні тестові завдання. Загалом навчально-наукова діяльність студентів була спрямована на формування їхньої іншомовної професійної компетентності, поліпшення соціокультурної та лінгвокультурної вправності. Учасники гуртка взяли активну участь у виборі найкращої доповіді-презентації, якою стала робота Яремко Анастасії (МО-31) про Венецію. Засідання гуртка закінчилося традиційним для англійців чаюванням.
27 лютого 2017 року відбулось засідання вченої ради ВТЕІ КНТЕУ, на якому були затверджені документи та ухвалені відповідні рішення згідно порядку денного.
З 13 по 23 лютого 2017 року у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін і спеціальностей.
Проведено 28 олімпіад, у т.ч. зі спеціальностей – 13, з навчальних дисциплін – 15. Загалом, у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади взяли участь 890 здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «магістр» та освітнього ступеня «бакалавр», що на 77 осіб більше, ніж у 2016 році.
Кафедрою менеджменту та адміністрування 27 лютого 2017 року було проведено відкрите засідання дискусійного клубу «Менеджер майбутнього – євроуправлінець» на тему: «Шляхи удосконалення менеджменту вітчизняних підприємств у зв’язку з євроінтеграційними процесами».
Відкрите засідання мало на меті визначити проблеми та умови покращення менеджменту ЗЕД в Україні, удосконалити інноваційну модель розвитку бізнесу в умовах євроінтеграції та проаналізувати зовнішньоекономічну діяльність Вінницької області за 2016-2017 р.р. Модератором засідання був доцент кафедри менеджменту та адміністрування к.е.н., доцент Ковтун Е.О. В рамках заходу запрошений гість – директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Мережко В.М. розповів присутнім викладачам та здобувачам вищої освіти про річні підсумки діяльності українських підприємств в умовах Поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС: «Таке нововведення надало нашій країні можливості для модернізації її торговельних відносин та економічного розвитку: збільшення експорту до ЄС, розширення товарообміну у частині продуктів харчування, а також підвищення безпечності як імпортованих, так і вітчизняних товарів в Україні. У 2016 році експорт товарів до ЄС зріс за відповідний період на 2,4% і тепер становить 37,3% в загальному обсязі експорту».
27 лютого 2017 року в рамках Фестивалю студентської науки кафедрою економіки та міжнародних відносин було проведене відкрите засідання наукового гуртка з економіки підприємства на тему: «Обгрунтування стратегії діяльності сучасного підприємства». Участь в науковому заході взяли здобувачі вищої освіти груп ЕП-31д, ЕП-41д. та викладачі кафедри. З цікавими доповідями і презентаціями виступили члени наукового гуртка Теслюк І.О. та Огірчук М.В. (група ЕП-41д). До активної участі в обговоренні долучились й інші члени гуртка.
24 лютого 2017 року в рамках Фестивалю студентської науки на кафедрі товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва відбулося відкрите засідання гуртка «Фізико-хімічні методи дослідження сировини та матеріалів» на тему: «Сучасні методи дослідження харчових продуктів». На заході були присутні: завідувач кафедри Власенко І.Г., керівники гуртка - професор Авксентюк Б. П., асистент Василишина О.В., науково-педагогічні працівники кафедри Шарко В.В., Андрусенко Н.В. та здобувачі вищої освіти груп ТКЛ-11д і ТКЛ-21д.
Надзвичайний інтерес викликали виступи членів гуртка Бондарець А., Підгорна Т., Ткач Н., Тисленко Г. в яких розкрито основні питання із дослідження в лабораторних умовах якості харчових продуктів.