Всеукраїнський круглий стіл на тему «Система НАССР як чинник підвищення безпечності та конкурентоспроможності продукції»
10 червня 2022 року кафедрою товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва дистанційно онлайн на платформі Zoom було проведено Всеукраїнський круглий стіл на тему «Система НАССР як чинник підвищення безпечності та конкурентоспроможності продукції».
У круглому столі взяли участь 36 осіб, серед них науково-педагогічні працівники кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва; доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій, м. Київ Янчик Марія; доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Вінницького національного аграрного університету Купчук Ігор; доцент, канд. екон. наук, викладач циклової комісії (кафедри) торгівлі та маркетингу Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ», м. Хмельницький Трішкіна Ніна; здобувачі вищої освіти груп ПТБД-11д, ПТБД-21д, ТКЛ-31д, ТКЛ-41д).
Було оголошено 11 доповідей:
1. Безпечність харчових продуктів та агровиробництва: законодавчі виклики.
Доповідач: Власенко Ірина, професор, д-р мед. наук, професор кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
2. GMP – спеціальна система забезпечення якості та безпечності харчової продукції, добавок і БАД.
Доповідач: Янчик Марія, доцент, кандидат технічних наук, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій, м. Київ.
3. Етапи впровадження і принципи системи HACCP.
Доповідач: Тернова Алла, доцент, канд. техн. наук, завідувач кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
4. Європейське законодавство у галузі безпечності харчових продуктів.
Доповідач: Купчук Ігор, доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Вінницького національного аграрного університету.
5. Аналіз вимог щодо якості та безпечності харчових продуктів у країнах Європейського Союзу та України.
Доповідач: Гирич Сергій, доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
6. Обов’язкова та рекомендована документації системи управління безпечністю харчових продуктів.
Доповідач: Трішкіна Ніна, доцент, канд. екон. наук, викладач циклової комісії (кафедри) торгівлі та маркетингу Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ», м. Хмельницький.
7. Практичні аспекти впровадження системи HACCP операторами продовольчого ринку - європейський досвід.
Доповідач: Сіренко Світлана, доцент, канд. техн. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
8. Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів.
Доповідач: Паламарчук Владислав, канд. техн. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
9. Особливості впровадження системи аналізу ризиків і критичних контрольних точок на молочних підприємствах.
Доповідач: Шарко Віталій, доцент, д-р. екон. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
10. Практичні аспекти впровадження систем безпеки харчової продукції.
Доповідач: Андрусенко Надія, канд. екон. наук, доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.
11. Міжнародні стандарти щодо контролю якості та безпечності продукції тваринництва.
Доповідач: Василишина Ольга, канд. пед. наук, асистент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва ВТЕІ ДТЕУ.