Міжнародна практика
Вже понад 8 років, на підставі заключних міжнародних договорів про практику та співпрацю, студенти інституту проходять практику в різних куточках світу. Щороку близько 250 студентів інституту різних спеціальностей до програм міжнародної практики.
Відповідно до Договору № 9 від 30.08.2013 «Про забезпечення і реалізацію професійного навчання і практики студентів з готельно-ресторанним комплексом «Дружба» (Деменівська долина, Словаччина), Договору з Об’єднаною готельно-торговою школою (м. Ліптовський Мікулаш, Словаччина) та Тристоронньої Угоди про практику між інститутом, готелем та студентом, щороку, взимку та влітку близько 50 студентів проходять виробничу практику на посадах адміністраторів, офіціантів, помічників кухаря, барменів та покоївок. Готель забезпечує студентів безкоштовним проживанням та триразовим харчуванням. У вільний час студенти можуть відвідувати басейни та спортзал. Такого роду професійна практика дає змогу ознайомитись зі структурою роботи туристичного бізнесу зсередини та отримати безцінний досвід в цій сфері за кордоном.
Існує можливість перевірити свої навики і знання приймаючи участь в програмі стажування в готелях Болгарії (Золоті піски, Сонячний берег, Єлєніті, Несебр). Відповідно до Договору № 4 від 01.03.2017 про співробітництво в галузі міжнародного навчання та проходження практики (м. Несебр, Сонячний берег, Болгарія) такі висококласні готелі як «Планета», «Тальяно», «Холідей» «Royal Castle Hotel and Spa» пропонують міжнародну практику на посадах аніматорів, офіціантів, барменів, помічників кухаря та багато інших. Впродовж практики студенти мають можливість спробувати себе в різних службах готелю: прийому та розміщення, харчування, бронювання, управління номерним фондом. У вільний час студенти також можуть відвідувати басейни та різні ігрові майданчики. Щороку такого роду практику в Болгарії проходять близько 120 студентів.
В березні 2019 року за програмою “Культура італійської кулінарології” інститут підписав Договір про партнерство з організації міжнародної практики студентів з Асоціацією UCM «Середземноморська спілка шеф-кухарів» (Фоджа, Італія) що дало можливість студентам пройти практику в ресторанах, кафе, барах та піцеріях у невеличких містечках півострова Гаргано (Сан-Менайо, Вієсте, Пескічі, Віко дель Гаргано) та спробувати себе на таких посадах як: помічник кухаря, помічник піцейоли, помічник офіціанта. Період практики тривав 3 місяці. Студенти отримали можливість не лише здобути неоціненний досвід з фахової підготовки, сертифікат про підвищення кваліфікації у кулінарній школі Італії, а й відпочити та оздоровитися на заповідній території.
Практика за кордоном - це знайомство з культурою інших країн, оплачувана практика, безкоштовне проживання та харчування, поглиблення професійних навиків, покращення рівня володіння іноземною мовою, безцінний досвід міжкультурного спілкування.