Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.

6 жовтня 2020 року кафедрою економічної кібернетики та інформаційних систем був організований та проведений тренінг для студентів 1 та 2 курсів спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» на тему «Soft skills для ІТ-фахівців» за участю провідного інженера-програміста Інституту проблемних машин та систем НАН України (м. Київ) Марії Чубун.
Маючи значний практичний досвід роботи у сфері розробки програмного забезпечення, Марія поділилась зі студентами лайфхаками щодо основних непрофільних умінь та навичок, які варто розвивати у собі майбутнім фахівцям у галузі інформаційних технологій. Це, перш за все, знання англійської мови та вміння комунікувати із замовниками, колегами та керівництвом; по-друге, це вміння аналізувати, робити висновки та не боятися ставити «дурні» запитання.

Дуже важливим в роботі над спільними проєктами є вміння ділитися знаннями з іншими та кооперуватися, а не конкурувати. Окремо були розглянуті деякі аспекти тайм-менеджменту та специфіки прокрастинації в роботі програміста. І головне – фахівець ІТ-сфери повинен вміти постійно навчатись протягом усього життя!
У ході тренінгу Марія дала поради початківцям щодо того, як правильно готуватись до співбесіди з метою працевлаштування на роботу в ІТ-компанію, що варто зазначати у резюме, а чого слід уникати, а також багато інших цікавих порад.