11 вересня 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено виїзне навчальне заняття на базі готелю «Франція», в рамках вивчення освітніх компонентів «Управління бізнес-процесами в готельно-ресторанному бізнесі» та «Управління якістю послуг в готелях і ресторанах».
У ході навчального заняття здобувачі ознайомилися з особливостями господарської діяльності закладу та організацією основних бізнес-процесів у ньому. Увагу було звернуто на процеси бронювання, хаус-кіпінгу, заселення та виселення гостей. Задля забезпечення ефективної сервісної, комерційної, маркетингової та економічної діяльності закладу, відповідні вимоги висуваються до персоналу, з-поміж іншого, - це вільне володіння англійською мовою.

8 вересня 2023 року для здобувачів вищої освіти спеціальності 075 «Маркетинг» (ОП «Маркетинг» ОС «магістр» та ОП «Маркетинг» ОС «бакалавр») відбулася зустріч з Ігорем Шевченком, представником у справах інтелектуальної власності, патентним повіреним України.
Тема зустрічі: «Захист прав інтелектуальної власності в Україні і закордоном».
На зустрічі здобувачі вищої освіти закріпили результати навчання, які здобувають під час вивчення дисциплін «Бренд-менеджмент та діджитал-комунікації», «Рекламний та ПР-менеджмент», «Маркетингова товарна політика», розібравши практичні кейси разом зі спікером. Важливими питаннями, які були винесені на розгляд стали поняття торгової марки та інтелектуальної власності, процедури їх реєстрації.

8 вересня 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» ОС «магістр» було проведено гостьову лекцію на тему «Стратегічний маркетинг в ресторанному бізнесі: етапи розроблення та особливості реалізації», запрошеним лектором заходу Вадим Тхоржевський, керуючий рестораном «Лезгинка».
Лектором акцентовано увагу на сутності, цілях та принципах стратегічного маркетингу, основних його завданнях та місця в структурі управління маркетингом підприємств ресторанного бізнесу. Відзначено, що стратегічний маркетинг є видом маркетингової діяльності, який спрямований на визначення адекватної умовам господарювання маркетингової стратегії підприємства.

07 вересня 2023 р. у рамках вивчення дисципліни «Інноваційні технології ресторанної продукції» для здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Ресторанні технології» ОС «магістр» було проведено гостьову лекцію на тему «Використання локальних продуктів та сучасних технік їх обробки у закладах ресторанного господарства».

7 вересня 2023 року до Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ завітали студенти першого курсу Вінницького торговельно-економічного фаховий коледжу ДТЕУ спеціальностей «071 Облік і оподаткування» та «076 Підприємництво та торгівля» в рамках вивчення дисципліни вступ до фаху.

05 вересня 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» освітнього ступеня «магістр» проведено гостьову лекцію на тему «Сучасні підходи до управління закладами ресторанного господарства», запрошеним лектором на якій виступив директор мережі кав’ярень «Bigman Coffee» Лугач Назар.


