
27 жовтня 2021 року здобувачі вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм» (гр. Т-21д) на чолі з асистентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Катериною Антонюк у рамках вивчення навчальної дисципліни «Організація туризму» відвідали виставку Вінницького обласного краєзнавчого музею «Зброя та військове спорядження: від давнини до сучасності». Прослухавши тематичну екскурсію, здобувачі вищої освіти поповнили багаж своїх знань цікавими подіями та фактами з історичного минулого України та світу.

27 жовтня 2021 року відбулося засідання наукового гуртка «Феміда» (керівник кандидат юридичних наук, доцент кафедри права Ірина Білоус) на тему «Професійно-правова культура юриста».
На засідання гуртка була запрошена адвокат Наталія Красномовець, яка є професіоналом з багаторічним досвідом юридичної та судової практики. Наталія розповіла студентам про особливості професії адвоката, розкрила внутрішню структуру професійної культури адвоката, яку формують такі фундаментальні складові як етична, естетична, релігійна, політична, економічна, мовна, фізична та правова культури. Мотивувала студентів постійно читати та навчатися, займатися спортом, цікавитися різними сферами життя та розвиватися в різних напрямках, а особливо в психології. Навела приклади з професійної діяльності та відповіла на запитання студентів.
Учасники гуртка обговорили складові професійно-правової культури юриста та прийшли до висновків, що професійна діяльність юриста вимагає від нього значних інтелектуальних зусиль, витрат енергії та часу на постійне самовдосконалення, постійне підвищення своєї кваліфікації, включаючи досягнення високого рівня загальної та професійної правової культури.

27 жовтня 2021 року здобувачі вищої освіти ВТЕІ КНТЕУ брали участь у виїзному засіданні Бізнес-школи ВТЕІ КНТЕУ на Вінницькому крафтовому пивоварному заводі «Barley & hops». Лідери ВТЕІ КНТЕУ мали можливість з перших вуст від Сергія Семенюка, успішного випускника Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, почути історію відкриття першого Вінницького крафтового пивоварного заводу «Barley & hops», на якому виробництво живого пива розпочалось з першого серпня 2021 року.
В процесі спілкування з керівником підприємства учасники засідання зрозуміли, що відкрити власну справу, організувати своє виробниче підприємство нелегко, проте можливо, якщо ставити конкретні цілі і рухатися до них.
Щиро дякуємо Сергію Семенюку за обмін досвідом, за практичні поради щодо організації роботи крафтового пивоварного заводу.
Бажаємо команді ТМ «Barley & hops» швидких темпів розвитку, примноження відданих вітчизняному регіональному бренду покупців і швидкого зростання їх лояльності до торгової марки Barley & hops!

26 жовтня 2021 року у рамках святкування Днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування та з нагоди Дня працівника харчової промисловості і Міжнародного дня кухаря та кулінара кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи було організовано кулінарний ярмарок-продаж «Кухні народів світу».
Свою кулінарну майстерність та професіоналізм, а також кмітливість, винахідливість та командний дух продемонстрували здобувачі вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа». У складі десяти команд учасники заходу презентували широкий асортимент національних страв Німеччини, Італії, Франції, Греції, Грузії, Японії, Китаю, Індії, Туреччини та Мексики.
Роботу учасників заходу оцінювало журі у складі директора інституту Н. Замкової, заступника директора з навчально-методичної роботи Л. Мартинова, заступника директора з навчально-виховної роботи І. Юрчик, декана факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування С. Гирича, завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Н. Чорної. У підсумку кожна команда була визнана кращою у своїй номінації («Оригінальність технології», «Автентичність», «Оригінальність презентації», «Асортимент виробів», «Відповідність тематиці», «Вишуканість смаку», «Естетичність оформлення», «Краща командна робота», «Перемога у вікторині», «Креативність»).

25 жовтня 2021 року в рамках заходів до днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування було проведено інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?» серед студентів першого курсу. Участь брали шість команд: «Переможці» (гр.Т-11 та гр. ХТ-11д), «Сіріус» (гр. ГРС-11д), «Комета» (гр. МР-11д) та «Турбослов'яни» (гр. МР-12д), «little маркетологи» (гр. МР-11мб), «6 вітінків зеленого» (гр.ПТБД-11д). Гра складалася із трьох етапів по 10 питань у кожному, гра була надзвичайно захопливою, цікавою та сповненою позитивних емоцій. Продемонструвавши неабияку кмітливість та ерудованість, а також знання різноманітних аспектів суспільного розвитку, перемогу у грі здобула команда «Сіріус» (гр. ГРС-11д); друге місце посіла команда «Переможці» (гр. ХТ-11д та Т-11д); третє місце – команда ««little маркетологи»» (МР-11мб). Інтелектуальна гра, організована за участю Ради студентського самоврядування факультету, гра пройшла у дружній, доброзичливій атмосфері. Окрім гарного настрою, переможці та учасники гри отримали солодкі подарунки завдяки спонсорам.

25 жовтня 2021 року кафедрою товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва було проведено Всеукраїнський круглий стіл на тему: «Управління якістю продукції в контексті інтеграції України в ЄС».
У круглому столі взяли участь 40 осіб, серед них викладачі кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва; провідний інженер ДП «Вінницястандартметрологія», м. Вінниця Ігор Форманюк; канд. техн. наук, доцент кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Вінницького національного аграрного університету. Ігор Купчук; канд. техн. наук, завідувач кафедри будівництва, міського господарства та архітектури Вінницького національного технічного університету Віталій Швець; здобувачі вищої освіти груп ПТБД-21д, ТКЛ-31д, ТКЛ-41д).


