
24 квітня 2019 року відбулося відкрите засідання дискусійного клубу «Сучасний стан та перспективи розвитку фінансової системи України». Засідання відкрила керівник наукового гуртка к.е.н., доцент кафедри фінансів Романовська Юлія Анатоліївна.
Тема засідання: «Майнове страхування: особливості, значимість та перспективи розвитку». З цікавими доповідями і презентаціями виступили члени дискусійного клубу – здобувачі вищої освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» групи ДФ-31д, а саме:
Барченко К.М., здобувач вищої освіти групи ДФ-31д, з доповіддю на тему «Майнове страхування: особливості, значимість та перспективи розвитку»;
Демченко В.В., здобувач вищої освіти групи ДФ-31д, з доповіддю на тему «Пруденційний нагляд в системі державного регулювання майнового страхування»;

23 квітня 2019 року науково-педагогічні працівники та студенти ВТЕІ КНТЕУ взяли участь у спільній акціії Вінницької міської ради «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля», під час якої усі студенти м. Вінниця прибирають місто від сміття, яке зібралося на зелених зонах після зими. В рамках проведення акції наш інститут прибирав П’ятничанський ліс від різного сміття та побутових відходів. Було зібрано більше 20-ти 120-літрових мішків зі сміттям, адже студенти Вінницького торговельно-економічного інституту не тільки навчаються, а й беруть активну участь у громадських акціях з формування та розвитку екологічної культури та екологічної свідомості серед молоді. Кожна така маленька крихта допомоги – це значний фундамент у покращенні екологічного стану довкілля..

24 квітня 2019 року кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи було проведено науково-практичний семінар на тему: "Сучасні кулінарні тенденції здорового харчування", до участі в якому долучилися здобувачі вищої освіти спеціальностей "Готельно-ресторанна справа" та "Харчові технології". У рамках заходу відбувся майстер-клас по приготуванню мармурового м"яса та стейк-салату з телятиною. Головним модератором практичної частини семінару виступив Ігор Бондар, шеф-кухар ресторану "Johnny Raw" (ТРК "Поділля City"), який завдяки смачній авторській кухні, приємній атмосфері та креативним дизайнерським рішенням за неповних три роки діяльності здобув чимало шанувальників серед вінничан та гостей міста. Несподівані поєднання смаків, приправлені творчим геном та харизмою шеф-кухаря, його глибокими роздумами щодо феномену філософії їжі забезпечили заходу неабияку атмосферу та подарували його учасникам незабутні враження.

23 квітня 2019 року у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності 181 «Харчові технології». Участь в олімпіаді взяли учні загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Вінниччини. За результатами комплексного оцінювання І місце в олімпіаді посів Кавун Олександр, учень Державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», ІІ місце здобула Заболотна Лілія, учениця СЗШ І-ІІІ ступенів с. Шевченка Літинського р-ну Вінницької обл., ІІІ місце виборола Баранюк Марина, учениця Державного навчального закладу «Вище професійне училище №7 м. Вінниці». Переможці олімпіади отримали додаткові бали до оцінки сертифіката ЗНО з одного з вибраних предметів, скористатися якими матимуть можливість вже незабаром.

23 квітня 2019 року кафедрою менеджменту та адміністрування було проведено засідання секції №2 «Сучасні моделі, стратегії, технології менеджменту: погляд молодих» в рамках проведення VІІІ Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми ефективного соціально-економічного розвитку України: пошук молодих».
На засіданні секції було заслухано актуальні доповіді з менеджменту, а також учасники взяли участь в тренінгу «TOP skills 2030 в сучасному управлінні». Модеруючи тренінг, доцент Махначова Н.М. поінформувала про правила технології «Світове кафе», згідно яких, всі присутні здобувачі вищої освіти повинні були розділитися на 3 команди. Для роботи в командах відводилось 10 хвилин, по закінченню яких, всі учасники, крім капітанів команд, повинні були перейти в іншу команду. Таким чином, кожен здобувач вищої освіти та студент коледжу працював з skills 2030 в сучасному управлінні на трьох різних рівнях: ЗВО, підприємство, самоменеджмент.
Капітани команд Гусак К.Ю., Борбенко В.Л., Сафонюк Н.О., підвели підсумки та розповіли про роботу, що була проведена в групах під час технології «Світове кафе».
Дякуємо за активну участь здобувачам ВТЕІ КНТЕУ, а також нашим гостям – студентам ВТЕК КНТЕУ! Ви надзвичайні!

23 квітня 2019 року у рамках VIII Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми ефективного соціально-економічного розвитку України: пошук молодих» відбулось засідання Секції 6 «Сучасне товарознавство: інновації, проблеми якості та безпеки» кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва, керівник секції: Шарко В.В. – к.е.н., доцент кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва; секретар секції: Вакуленко Я.М. – здобувач освітнього ступеня «Бакалавр» (гр. ТКЛ-31д). На засіданні заслухано 5 доповідей здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр». В рамках засідання відбулась Workshop дегустація «Органолептична оцінка якості харчових продуктів».


