
В сучасному світі писанка виконує святу місію – збереження, примноження та передачі наступним поколінням перлин української національної культури. Саме з такою метою 17 квітня 2019 року, напередодні Великодніх свят, в читальній залі №2 бібліотеки інституту вінницька майстриня Вікторія Кушніренко провела майстер-клас з писанкарства для студентів обліково-фінансового факультету.
Бібліотекар І категорії Юлія Лащенко розповіла присутнім, що символізує писанка для українського народу, а майстриня Вікторія Кушніренко щедро поділилася інформацією про історію, кольори, орнаменти, традиції розпису писанки у різних регіонах України. Але головне, задля чого й завітала майстриня на майстер-клас – це практичні навички розпису великодніх яєць. Учасникам майстер-класу було запропоновано освоїти основні орнаменти розпису пасхальних яєць.

16 квітня 2019 року у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ на базі Науково-консультативної студії «Бізнес-Консультант» і кафедри економічної кібернетики та інформаційних систем відбувся науково-практичний семінар за участю фахівця-практика Junior Java Software Developer ІТ-компанії Plexteq Ярослава Махнова на тему «Java-технології в сучасному світі».
У заході взяли участь здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» та «Бакалавр» спеціальності «Інформаційні системи і технології» та спеціальності «Економіка» спеціалізації «Економічна кібернетика».
У ході семінару обговорено питання престижності ІТ-спеціальності, розглянуто варіанти розвитку кар’єри програміста, підкреслено особливості створення резюме та тонкощі проходження співбесіди у ІТ-компаніях, чим займається Java-розробник, та які технології є найважливішими на старті. Під час виконання практичного завдання студенти мали змогу створити та протестувати власний Java-код.

12 квітня 2019 року студенти груп ХТ-31, ХТ-21, РТ-11м відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP, організований ООО «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», що проходив у м. Київ у Міжнародному виставковому центрі. Присутні мали можливість ознайомитися з новинками устаткування для хлібопекарської, кондитерської, молочно-жирової промисловості, робототехнікою для пакування товарів, які представляли як іноземні, так і вітчизняні виробники. Особливо відвідувачів зацікавила дегустація широкого асортименту начинок для кондитерських виробів, меду з натуральними фруктово-ягідними добавками, закарпатських вин, української чурчхели, грецьких цукерок, шоколаду та інших смаколиків.
Наші студенти ознайомилися з сучасними тенденціями та перспективами розвитку харчової промисловості, взяли багато цікавої та корисної інформації у вигляді друкованих матеріалів, які можна використати у майбутній професійній діяльності. Всі відвідувачі отримали незабутні враження і досвід від живого спілкування з фахівцями харчової галузі.

12 квітня 2019 року кафедрою товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва був проведений круглий стіл «Система технічних регламентів на продукти харчування як чинник євроінтеграції України».
Із вступним словом виступила завідувач кафедри професор Власенко І.Г.

11 квітня 2019 року кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи було організовано зустріч з головою громадської організації «Союз виноробів та виноградарів Вінниччини», співорганізатором першого у Вінниці фестивалю вина «БОЖЕ ЛЛЄ» Георгієм Самсонюком, у доробку якого кілька десятків вин та багато натхненних планів. Увазі присутніх було презентовано цікаві факти з історії походження та споживання вина населенням різних куточків світу, про традиції вирощування винограду в Україні та за кордоном, традиційні та сучасні технології виробництва вина, новації, якими сьогодні живе виноробна галузь України та світу, а також те, які зміни очікують на вітчизняних виноробів вже в найближчому майбутньому. Зацікавленість присутніх викликала інформація про досвід участі та перемог Г. Самсонюка у різноманітних фестивалях та конкурсах винограду та вина, роботу по підготовці та проведенню І Регіонального фестивалю вина «БОЖЕ ЛЛЄ», який планує стати традиційним. Проведений для здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа», у рамках вивченням дисципліни «Організація роботи сомельє», захід виявився надзвичайно цікавим та пізнавальним.

10 квітня 2019 року у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ на базі Науково-консультативної студії «Бізнес-Консультант» і кафедри обліку та оподаткування відбувся науково-практичний семінар «Актуальні питання з контролю якості аудиторської діяльності»
У заході взяли участь здобувачі вищої освіти ОС «магістр» груп БО-11дм, ФК-11дм, ОБО-11зм, ОБО-12зм, ФК-11зм, ФК-12зм.
Варто відзначити цікаву доповідь к.е.н., доцента кафедри обліку та оподаткування Крупельницької І.Г. Під час своєї доповіді Крупельницька І.Г. акцентувала увагу на особливостях застосування Міжнародних стандартів контролю якості аудиту, основних їх принципах, а також критеріях якості аудиторських послуг в Україні.
Під час науково-практичного семінару студенти цікавились сутністю системи контролю якості аудиторських послуг та рівнями контролю якості аудиторських послуг в Україні. На усі запитання студентам було надано повні та вичерпні відповіді.


