Відкрите засідання студентського наукового гуртка «Кондитер-клас» на тему: «Французькі десерти»
20 лютого 2018 року на факультеті торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування у рамках проведення VI Фестивалю студентської науки асистентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Іваніщевою О.А. було проведено відкрите засідання студентського наукового гуртка «Кондитер-клас» на тему: «Французькі десерти».
Мета засідання –– ознайомлення здобувачів вищої освіти з традиціями французької кондитерської справи, особливостями виготовлення класичних французьких десертів, можливостями професійного зростання у кулінарній сфері; формування естетичного смаку, пошукового інтересу до кондитерського мистецтва, прагнення до самовдосконалення.
На засіданні були присутні члени гуртка: студенти груп ХТІ-31д, ХТ-21д та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно–ресторанної справи.
Здобувачі вищої освіти Волощук Олена, Баркалова-Жигадло Маргарита, Недонос Юліана та Загребельна Тетяна представили цікаві доповіді: «Французька кондитерія на світовій кулінарній арені», «Внесок кулінарної школи Le Cordon Bleu у розвиток кондитерської справи», «Шанель солодкого світу», «Найзнаменитіші французькі десерти».
В рамках заходу керівником гуртка Іваніщевою О.А. та студенткою групи ХТ-21д Таранюк Іриною проведено майстер-клас з виготовлення макаронів, відбулася дегустація кондитерських виробів усіма присутніми.


