«YAMA» У ВТЕІ КНТЕУ

Ніхто не ставить під сумнів, що головною причиною японського довголіття є здорове, повноцінне харчування, обов’язковим атрибутом якого є різні види суші. Сьогодні суші популярні у всьому світі, їх особливо обожнює молоде покоління. 29 листопада 2018 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас «Сучасні технології суші», проведений власником відомого у Вінниці та дуже популярного серед молоді суші-бару «Яма» Мигалик Владислав, який сам нещодавно був студентом та є випускником ВТЕІ КНТЕУ.
У майстер-класі взяли участь здобувачі вищої освіти групи ХТІ-41 Сергатий Юрій, Щербій Тетяна, Недонос Юліана, Волощук Олена, Денищич Вікторія, групи ХТ-31 Таранюк Ірина, Тригуба Ірина, Загребельна Тетяна, Береженна Ірина, Вигонюк Марина та викладачі кафедри Семко Т.В., Іваніщева О.А., Пахомська О.В.
Владислав розповів про історію становлення свого бізнесу, особливості роботи суші-бару «Яма», останні тенденції у технології суші. Але найцікавішим та основним у майстер-класі було виготовлення трьох видів суші (філадельфія з грушею, філадельфія з креветкою, філадельфія зі свіжим лососем в кунжуті), демонстрація технологічних прийомів, секретів приготування східних смаколиків, практичні поради майстра. Було використано найякісніші і свіжоприготовлені інгредієнти, справжні японські ножі, професійний інвентар. Кожен виготовив свій власний рол, спробував себе у ролі сушиста, відчув тонкощі роботи з інвентарем та інгредієнтами. Дві години роботи дали можливість здобути не тільки нові корисні знання, практичні навички, але й посмакувати своїми витворами.
Всі присутні отримали лише позитивні емоції і незабутні враження від майстер-класу та висловили бажання надалі брати участь у подібних практичних заходах.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |








