У ВТЕІ КНТЕУ відбувся майстер-клас «Сучасні тенденції приготування та декорування кондитерських виробів і десертів»

Сьогодні головним критерієм вибору солодощів є їх безпечність та користь для організму. Одним з найкращих кондитерських виробів у цьому відношенні є зефір – ніжне фруктово-білкове тістечко, популярне у всьому світі, яке особливо обожнюють діти. 28 листопада 2019 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас «Сучасні тенденції приготування та декорування кондитерських виробів і десертів», проведений відомим у Вінниці кондитером Бойко Галиною Дмитрівною. У майстер-класі взяли участь здобувачі вищої освіти групи ХТ-41 та ХТ-31, викладачі кафедри.
Галина продемонструвала технологію виготовлення різних зефірів, а саме: натуральний яблучний зефір за традиційним оформленням, смородиновий сандвіч-зефір з пісочним печивом, зефір-мохіто з шоколадним ганашем у вафельному кульку, апельсиновий зефір. Майстер показала технологічні прийоми, розкрила секрети приготування ніжних смаколиків, дала цінні практичні поради. Було використано найякісніші і свіжоприготовлені інгредієнти, професійний інвентар. Кожен учасник виготовив свій власний зефір трьох видів, спробував себе у ролі кондитера, відчув тонкощі роботи з інвентарем та інгредієнтами. Три години роботи дали можливість здобути не тільки нові корисні знання, практичні навички, але й посмакувати своїми виробами.
Всі присутні отримали лише позитивні емоції і незабутні враження від майстер-класу, висловили слова вдячності Галині Бойко та організаторам, виявили бажання надалі брати участь у подібних практичних заходах.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |






