Відбувся виїзний майстер-клас на тему «Технологія виробництва крафтового хліба»

7 листопада 2022 року кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи було організовано виїзний майстер-клас на тему «Технології виробництва крафтового хліба». За участі науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», захід відбувся у крафтовій пекарні «Домашня випічка «Sonto Frans» (с. Кожухів Хмільницького р-ну Вінницької обл.). Дана пекарня є сімейною справою, а заразом і улюбленим дітищем родини Олександри та Олександра Слободянюків, а працюють най ній, окрім батьків, також їхні діти Софія, Назар і Тарас.
Майстер-клас відбувся під керівництвом Олександра Слободянюка, пекаря-технолога з майже двадцятирічним досвідом роботи, більша частина якого була набута у Бельгії, де впродовж тривалого періоду часу проживала родина.
Учасники майстер-класу мали можливість ознайомитися з технологією виробництва крафтового хліба: від замішування опари та її бродіння і до формування самого хліба та його випікання. Крім того, учасники майстер-класу прослухали розповідь про тенденції розвитку асортименту крафтового хліба у пекарні «Sonto Frans» та технологічні прийоми, завдяки яким він виходить не лише смачним, але й корисним, довго зберігається та упродовж тривалого часу не втрачає своїх властивостей.
Окрім трьох видів подового хліба – пшеничного, житньо-пшеничного з насінням та житнього, учасники майстер-класу мали можливість познайомитися з технологією приготування також інших борошняних виробів – булочок, піци та круасанів, і скуштувати їх. Загалом, в асортименті пекарні – десятки видів хлібо-булочних та борошняних кондитерських виробів. Особливою популярністю серед них користуються фламандський хліб з чорносливом та амарето, гречаний хліб, хліб з салом, хліб «Метей», а також флай – традиційні лімбурзькі пироги з різноманітними начинками, короваї, ін.
Учасники майстер-класу вдячні крафтовій пекарні «Домашня випічка «Sonto Frans» за проведений захід. Здобуті знання передбачається впровадити у навчальний процес у контексті викладання відповідних фахових дисциплін та керівництва виконанням кваліфікаційних робіт.





