Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.
English

15 лютого 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології» долучилися до онлайн-зустрічі «Як буде розвиватись ресторанний бізнес у 2023? Тенденції та прогнози», яка була організована українською IT-компанією, яка займається автоматизацією закладів ресторанного господарства «Poster POS».
Спікеркою на заході була Ольга Насонова – експерт ресторанного бізнесу, засновниця аналітичного центру «Ресторани України».
На вебінарі було визначено все про аналітику ресторанного ринку до початку та під час війни. Детально було проаналізовано як саме вплинула війна, пандемія та криза на ресторанний бізнес, а також які заклади найбільше від цього постраждали. Як змінилися формати закладів ресторанного господарства України за останні 20 років та детально було обговорено актуальні формати закладів, які були популярними серед українців перед війною.

Ольга Насонова детально визначила проблеми, з якими стикнувся ресторанний бізнес під час війни: небезпека, комендантська година, повітряні тривоги, міграція населення, зменшення платоспроможності, відключення електроенергії. Але незважаючи на це все, заклади мають дарувати щастя, позитивні емоції та відчуття мирного життя.
Було обговорено як зараз змінюються формати закладів та визначено найбільш популярні формати у 2022-2023 рр.: шаурма, стріт-фуди, пивні точки, ресторани-коворкінги, кав’ярні, пекарні, заклади біля дому, dark kitchen, доставка, напівфабрикати, кулінарія та щось особливе – емоції або просто проста смачна їжа.
Визначено тренди й концепції, які варто чекати в післявоєнний період. По прогнозам Ольги Насонової, з кінця 2023 року ресторанний бізнес почне активно розвиватися.
Також додатково розбирали різні проблеми та питання учасників заходу. Онлайн-зустріч транслювалася на YouTube каналі компанії з автоматизації закладів Poster.
Обговорювались такі питання, які надавали актуальну інформацію, що є корисною і значущою для слухачів, а всі проведені та представлені дослідження були доречними для умов сьогодення. Наведені рекомендації допоможуть ресторанному бізнесу розвиватися та «йти в ногу з часом». В цілому зустріч була дуже цікавою, інформативною, пізнавальною та досить корисною для викладачів та здобувачів в рамках вивчення профільних дисциплін.