Проведено виїзні лабораторні заняття на ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат»

14 березня 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Тетяною Семко було проведено виїзні лабораторні заняття на базі ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат»: для здобувачів групи ХТ-21д у рамках вивчення освітньої компоненти «Контроль якості та безпечності харчової продукції», для здобувачів вищої освіти груп ХТ-31д, ХТ-11дс – у рамках вивчення освітньої компоненти «Технології харчових виробництв».
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з виробничими потужностями підприємства, в структуру якого входять олійноекстракційний завод ОЗЖ №1 та олійноекстракційний завод ОЗЖ №2 потужністю 30 тис тон насіння на добу, та лабораторіями. У лабораторіях підприємства здобувачі взяли участь у дослідженні фізико-хімічних показників сировини та олії, визначенні фальсифікації продукції методом ядерно-магнітного резонансу та хроматографії, згідно нормативної документації на хроматографі ХРОМАТЕК 5000.2, ідентифікації олії по жиро-кислотному складу з побудовою графіка на колонці екстракції. Дослідження проводилися шляхом використання сучасного лабораторного інвентаря та обладнання.
Здобувачі мали можливість також ознайомитися з міжнародними стандартами ISO 14001, 45001, 9001, 22000, на відповідність яким сертифікована діяльність підприємства, а також ТУ та ДСТУ, іншими нормативними документами, якими підприємство керується у своїй діяльності, виробляючи продукцію та реалізуючи її на українському ринку та закордоном (країни ЄС, Китай).
Співпраця ВТЕІ ДТЕУ з ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат» є важливою складовою підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», адже дозволяє поєднувати теоретичне навчання з практичною підготовкою, а базові знання – з інноваційними технологіями та передовим досвідом виробничої діяльності.





