Відбувся круглий стіл на тему «Індустрія гостинності та туризму: проблеми та можливості розвитку у (по)воєнний час»

15 березня 2023 року у рамках ХІ Фестивалю студентської науки кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи було проведено круглий стіл на тему «Індустрія гостинності та туризму: проблеми та можливості розвитку у (по)воєнний час».
Участь у круглому столі взяли здобувачі вищої освіти за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм», науково-педагогічні працівники кафедри. Модератором круглого столу була канд. екон. наук, доцент Валентина Постова.
З вітальним словом виступила завідувач кафедри, д-р істор. наук, професор Наталія Чорна, яка підкреслила важливість проведення наукових заходів для студентської молоді, адже вони сприяють як обміну практичними та теоретичними напрацюваннями за тематикою, так і усвідомленню здобувачами своєї причетності до розвитку галузі як майбутніх фахівців.
З доповідями-презентаціями виступили семеро здобувачів, зокрема:
1. Ліна Літвін, гр. Т-42д – доповідь на тему «Історичні міста як центри культурно-пізнавального туризму: розвиток туризму у м. Вінниця в умовах війни».
2. Богдан Хворостовський, гр. Т-21д – доповідь на тему «Розвиток туристичної галузі України під час війни».
3. Анастасія Загоруйко, гр. ГРС-21д – доповідь на тему «Функціонування готельних підприємств в умовах воєнного стану».
4. Вікторія Герейло, гр. ГРС-41д – доповідь на тему «Організація роботи закладів ресторанного господарства під час війни в Україні».
5. Дар’я Кондренкова, гр. Т-41д – доповідь на тему «Перспективи розвитку туризму в Україні у післявоєнний період».
6. Олександра Субботіна, гр. Т-42д – доповідь на тему «Організація пізнавального туризму в післявоєнний період для осіб з вадами слуху на Вінниччині».
7. Катерина Цимбалюк, гр. ГРС-42д – доповідь на тему «Перспективи впровадження інтелектуальної автоматизації та робототехніки в ресторанний бізнес в умовах післявоєнного відновлення України».
Закриваючи засідання круглого столу, Валентина Постова зазначила, що кафедра туризму та готельно-ресторанної справи надає великого значення розвитку студентської науки та сприяє науковим пошукам здобувачів вищої освіти з тим, аби вони у майбутньому стали справжніми фахівцями своєї справи, а також подякувала учасникам круглого столу за активність і запросила до участі в наступних наукових заходах кафедри.




