Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.
English

20 квітня 2023 року здобувачі вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм» взяли участь у засіданні секції «Тенденції розвитку індустрії гостинності та харчової промисловості: регіональний та національний виміри», організованої в рамках проведення ХІІ Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми ефективного соціально-економічного розвитку України: пошук молодих».
Засідання розпочалося з вітального слова д-ра істор. наук, професора, завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Наталії Чорної, яка наголосила на важливості продовження наукової роботи в умовах війни та на актуальності проблематики конференції. «Відрадно, що участь у секційному засіданні беруть кращі студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, - зауважила Н. Чорна, - а також дуже важливо, що на обговорення винесені актуальні питання функціонування індустрії гостинності та туризму в умовах війни, впровадження в діяльність підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства інноваційних технологій».

Участь у засіданні взяли 20 здобувачів вищої освіти, науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
На засіданні секції було заслухано дев’ять доповідей:
1. Кліпінська Анастасія. Використання новітніх способів теплової обробки у технологічному процесі приготування страв з м'яса.
Наук. кер. – ст. викладач Іваніщева Ольга.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
2. Ігнатьєва Катерина. Удосконалення технології виробництва знежиреного згущеного молока.
Наук. кер. – к.т.н., доцент Семко Тетяна.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
3. Кобрак Марина. Проблеми та напрями трансформації закладів ресторанного господарства під час воєнного стану.
Наук. кер. – к.т.н., доцент Паламарек Каріна.
Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
4. Рибак Наталія. Розробка технології кулінарних виробів для вегетаріанського харчування.
Наук. кер. - к.т.н., доцент Семко Тетяна.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
5. Герейло Вікторія. Формування цінової політики в закладах готельно-ресторанного господарства.
Наук. кер. – к.е.н., доцент Рябенька Марина.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
6. Іщак Юлія. Музейний туризм як спосіб міжкультурної комунікації.
Наук. кер. – д.і.н., проф. Чорна Наталія.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
7. Машталяр Ліна. Особливості організації та проведення івентів в закладах ресторанного господарства під час війни.
Наук. кер. – ст. викладач Лук’янець Алла.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
8. Свинарчук Вадим. Міжнародне співробітництво і координація розвитку туризму в світі.
Наук. кер. – к.е.н., доц. Онищук Наталя.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
9. Коваленко Вікторія. Сучасні тенденції розвитку франчайзингу в ресторанному бізнесі.
Наук. кер. – к.е.н., доц. Мазуркевич Ірина.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.
Робота секційного засідання завершилася спільним обговоренням проблемних аспектів тем, представлених здобувачами вищої освіти. Юні науковці спільно зі своїми науковими керівниками мали можливість знайти вирішення актуальних на сьогодні питань функціонування індустрії гостинності, туризму та харчової промисловості, а заразом обмінятися науковими ідеями й поглядами.
Усі доповіді учасників секційного засідання характерні високою якістю наукового викладу, багато з них мають прикладний характер і є особливо цінними в умовах війни для розуміння подальших напрямів відбудови та розвитку означених галузей.