Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.
English

21 квітня 2023 року відбулося об’єднане засідання робочих груп з розроблення освітньо-професійних програм за спеціальністю 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» – «Харчові технології» (освітній ступінь «бакалавр») та «Ресторанні технології» (освітній ступінь «магістр»).
В обговоренні взяли участь члени робочих груп, а саме: гаранти освітньо-професійних програм (ОПП), керівники робочих груп – Крижак Лілія, канд. техн. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи (ОПП «Харчові технології»), Семко Тетяна, канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи (ОПП «Ресторанні технології»); стейкголдери – Орочинська Жанна, директор Заміського комплексу «Баттерфляй», Педорченко Ольга, директор Готельно-ресторанного комплексу «Drive Club»; науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи; здобувачі вищої освіти за освітніми програмами «Харчові технології» та «Ресторанні технології», випускники зазначених освітніх програм.

Гарантом освітньої програми «Харчові технології» Крижак Лілією акцентовано увагу на врахуванні зауважень та пропозицій попередніх засідань робочої групи та констатовано зміни у послідовності вивчення окремих освітніх компонент та коригуванні компонент у циклах загальної та професійної підготовки. У процесі обговорення члени робочої групи висловили власні думки щодо доцільності зазначених змін та аргументували їх. Доцільність адаптації освітньої програми до сьогоденних реалій було підтримано здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» за даною спеціальністю Петращук Інною та Кухар Вікторією. Актуальність оновлення змісту освітніх компонент в умовах сьогодення підтримали також і роботодавці.
Презентуючи освітню програму «Ресторанні технології», гарант Семко Тетяна зазначила, що вона передбачає формування визначених Стандартом компетентностей та досягнення зазначених програмних результатів навчання в умовах постійного розвитку та оновлення ресторанних технологій. З цією метою доцільним є коригування змісту освітніх компонент та оновлення матеріально-технічної бази для їх вивчення.
Члени робочої групи відмітили, що для реалізації презентованих освітніх програм Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ має необхідне матеріальне забезпечення, постійно працює над його оновленням, а науково-педагогічні працівники систематично підвищують свій професійний рівень. Стейкголдери висловили подяку за належний рівень практичної та теоретичної підготовки здобувачів вищої освіти і випускників, які працюють у різних закладах ресторанного господарства, що свідчить про актуальність та якість освітньої програми «Ресторанні технології».
Позитивні відгуки стосовно змісту ОПП «Ресторанні технології» було отримано і від здобувачів освітнього ступеня «магістр» Барчишена Вадима та Коричука Євгенія, які мають успішний практичний досвід роботи у ресторанній сфері.
У підсумку рішенням робочих груп було схвалено проєкти освітніх програм першого та другого рівнів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології» – «Харчові технології» (ОС «бакалавр»), «Ресторанні технології»