Науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти взяли участь у вебінарі «Як відкрити прибуткову кав'ярню в умовах війни?»

24 вересня науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до вебінару «Як відкрити прибуткову кав'ярню в умовах війни?». Спікерами на заході виступили Святослав Чаплін, який має понад 5 років досвіду у кавовому бізнесі та відкрив чотири кав'ярні у різних форматах, та Віктор Левенцов, який має 4 роки досвіду у кавовому бізнесі, є засновником мережі кав'ярень «Coffee Ocean» в Одесі та відкрив 6 власних кав'ярень.
На вебінарі було проаналізовано наступні питання: коли вигідно відкривати кав'ярню?; як працювати в блекнути?; як аналізувати конкурентів?; як знаходити вигідні приміщення?; що треба знати про податки, перевірки та документи?; що робити, коли немає грошей на кав'ярню, але хочеться її відкрити?; скільки грошей потрібно вкласти та скільки можна заробити на кожному з форматів кав'ярні?
Святослав та Віктор в подробицях розповіли про те, як відкривали кав'ярні у звичайний час, в пандемію, в умовах війни та блекауту; кцентувалися на тих помилках, з якими зіткнулися і скільки грошей вони їм коштували; де брали кошти на свої перші кав'ярні (спойлер, починали вони з нулем власних коштів); поділилися досвідом виходу в нуль у разі, якщо кав'ярня не дає необхідного «вихлопу» або провалилася зовсім. Було розібрано реальні кейси відкриття кав'ярні в умовах війни з окупністю в 2 місяці. Детально розібрано типові помилки при відкритті кав'ярні, виділено п’ять найпоширеніших та неочевидних з них, а також дано рекомендації, як їх уникнути в подальшому. Не було обійдено увагою також таке важливе питання, як документальне забезпечення діяльності кав’ярні.
У підсумку, замість запланованих 10-15 хвилин на запитання слухачів у прямому ефірі спікери відповідали 1,5 години. Безсумнівно, тема виявилася актуальною, інформація – цікавою та корисною. Загалом, онлайн-зустріч тривала більше трьох годин та транслювалася в прямому ефірі на каналі онлайн-компанії «Coffee tochka».
Зустріч була цікавою, інформативною, пізнавальною та досить корисною для викладачів та здобувачів вищої освіти у рамках вивчення професійних дисциплін.



