26 вересня відбувся майстер-клас на тему «Енергоефективні технології приготування страв зі збереженням харчової цінності»

26 вересня кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» було організовано майстер-клас на тему «Енергоефективні технології приготування страв зі збереженням харчової цінності», до проведення якого були залучені Корчак Марина, співзасновниця ТОВ «Смарт Кукінг Клаб» та Олена Павлова, дослідниця Подільської кухні, гастроблоргерка та громадська діячка.
Учасникам майстер-класу було презентовано сучасне кухонне обладнання AMC Premium Cooking System, робота якого ґрунтується на унікальній технології, що гарантує контроль часу та ідеальну температуру приготування страв, а відповідно - економію часу та збереження поживних речовин готової продукції. Як повідомила Корчак Марина, система AMC Premium заснована на закритій циркуляції повітря між дном каструлі, зоною холодної стінки та кришкою. Система також включає компоненти, які дозволяють контролювати температуру та час для гарантування якості та безпечності страв.
На майстер-класі було продемонстровано також мобільну варильну плиту Navigenio - універсального помічника у варінні, смаженні, приготуванні на пару, швидкому приготуванні, гратинуванні та запіканні. Завдяки своєму функціоналу мобільна варильна плита Navigenio перетворює каструлю AMC на невелику піч, яка гратинує та запікає їжу в каструлі. Тож готувати смачні страви тепер стає ще легше.
Учасники заходу мали можливість долучитися до підготовки сировини, приготування страв, їх оформлення та презентації, зокрема, бульйону з курки овочів без води, смаженого філе птиці без олії, різото та піци.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи вдячні Марині Корчак та Олені Павловій за проведений майстер-кдас, нові знання та навички.



