Для здобувачів вищої освіти проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування витриманого м’яса у хоспері»

20 жовтня 2023 року для здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Ресторанні технології» ОС «магістр» було проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування витриманого м’яса у хоспері».
У ході майстер-класу, що відбувся у ресторані «Атмосфера» (смт Стрижавка Вінницького р-ну) під керівництвом шеф-кухаря закладу Віктора Росохи, здобувачам вищої освіти було представлено піч-гриль хоспер - універсальне обладнання, яке поєднує в собі можливості грилю, мангалу й печі та дозволяє продукти одночасно запікати та прожарювати. Завдяки технології хоспер страви зберігають свою соковитість, вкриваючись при цьому хрумкою скоринкою й набуваючи аромату «димка».
Складається враження, що приготовлені вони не в стінах кухні ресторану, а на свіжому повітрі у відкритому мангалі. Учасникам майстер-класу було продемонстровано технологію приготування у хоспері стейків з качиної та курячої грудки, а також яловичих стейків із реберної частини туші – рібай та стріплойн. Приготування страв супроводжувалося детальними та покроковими коментарями шеф-кухаря, а також обговоренням у форматі питання – відповідь.
Завершився захід презентацією приготовлених страв та спільною їх дегустацією.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи дякує ресторану «Атмосфера» та Віктору Росохі особисто за проведений захід, а також підсилення теоретичної підготовки здобувачів вищої освіти практичними навичками з виробництва.



