Науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь у круглому столі «HoReCa: освітній трек»

24 жовтня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь у круглому столі «HoReCa: освітній трек», організованому кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Державного торговельно-економічного університету.
Основним вектором роботи круглого столу, модератором якого була д-р екон. наук, професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Маргарита Бойко, було обговорення моделей розвитку змісту освітніх програм за напрямом HoReCa.
Із презентацією розвитку освітніх програм факультету виступила Надія Ведмідь, д-р екон. наук, професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, директор ГС «Український кулінарний союз», з презентацією особливостей акредитаційної експертизи освітніх програм – Мирослава Босовська, д-р екон. наук, професор, голова галузевої експертної Ради з галузі знань 24 «Сфера обслуговування» НАЗЯВО.
На обговорення учасників заходу були винесені основні три питання: освітні програми у сфері HoReCa: досвід формування в ДТЕУ; стратегічне партнерство у формуванні професійних компетентностей; ініціативи бізнесу щодо запобігання «кадровому голоду» у сфері гостинності. Участь в обговоренні взяли Петер Влахос, доктор, доцент, міжнародний тьютор кафедри маркетингу, подій і туризму Школи менеджменту та маркетингу Університету Грінвіча (Велика Британія), Ольга Міщенко, керівник проєкту Hotel Matrix, Ольга Насонова, директор Аналітичного центру «Ресторани України», співзасновник NRA of Ukraine, власник NasoNova consulting, Андрій Сідляренко, керівник академічних інновацій компанії Genesis Education та інші відомі власники бізнесу у сфері HoReCa і діячі науки та освіти, ін.
Круглий стіл викликав жвавий інтерес в усіх його учасників, закликав до обговорення та дискусії, адже торкнувся актуальних для академічної спільноти та фахівців-практиків проблеми удосконалення освітніх програм у сфері HoReCa, шляхів активізації співпраці з зовнішніми стейкголдерами.



