Відбувся майстер-клас на тему «Технології традиційної ресторанної продукції в інноваційній інтерпретації»

7 листопада 2023 року кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи було організовано майстер-клас на тему «Технології традиційної ресторанної продукції в інноваційній інтерпретації» під керівництвом Дмитра Матушинського, молодого та перспективного шеф-кухаря винно-коктейльного бару «Маніфест» (м. Київ), який також є здобувачем вищої освіти освітньою програмою «Ресторанні технології» ОС «магістр» ВТЕІ ДТЕУ. У майстер-класі взяли участь здобувачі вищої освіти груп РТ-11д(м), ХТ-21дс, ГРС-31д, науково-педагогічні працівники кафедри доц. Семко Т.В., ст. викладач Іваніщева О.А., асистент Пахомська О.В.
Дмитро поділився з присутніми своїм кулінарним досвідом, якого набув у профільних навчальних закладах України, ресторанах Києва, Івано-Франківська, Чернівців, а також Дохи (Катар). Шеф-кухар продемонстрував технологічний процес приготування страв власної розробки: тартар з яловичини з карпатським кремом та сферами з калини; курячий терін з сухофруктами та горіхами у вишневій глазурі. У композиціях цих закусок було використано у якості декору чіпси з тапіоки та чорного хліба, березове листя темпура, шоколадну «землю», сфери з калини, пудру з бастурми. Надзвичайно цінними для наших здобувачів є демонстрація Дмитром технологічних прийомів, секретів використання різноманітних текстур, практичні поради та відношення майстра до своєї роботи.
Здобувачі вищої освіти мали можливість взяти участь у створенні кулінарних витворів, відчути тонкощі роботи з інвентарем та інгредієнтами. Дві години роботи дали можливість здобути не тільки нові корисні знання, практичні вміння, але й відчути ні з чим не схожі смаки та аромати запропонованих шефом закусок.
Учасники майстер-класу висловлюють щиру вдячність Дмитру Матушинському за отримані знання, позитивні емоції і незабутні враження від майстер-класу та бажають подальшого професійного росту, успіхів і творчих злетів!



