Відкрите засідання гуртка «Ресторатор» на тему: «Борошняні кулінарні вироби пониженої енергетичної цінності»
31 березня 2015 року відбулося відкрите засідання гуртка «Ресторатор» на тему: «Борошняні кулінарні вироби пониженої енергетичної цінності». Студенти групи ГРС-21 Дорожинська Ю. Жураховська А, Козуб В, Лавренюк В, Кобець В, Закусило Д, Іщенко Д приготували два контрольні зразки пирогів безопарним класичним способом «Черемшіта» та «Селеріта», а студенти групи ХТІ-31 Юскова В, Кухарчук С, Самченко Я, Криволап Л, Заріцька Т приготували два дослідні зразки пирогів з дієтичними добавками «Ведмежа сила» та «Нутрієнтна здобич».
Під час проведення доповідей по встановленому плану гуртка, а також дегустації яка пройшла між групами, студенти групи ХТІ-31 довели, як теоретично, так і практично що їхні борошняні кулінарні вироби з шротом та олією з плодів розторопші плямистої, інуліном з цикорію , та пряно - овочевими начинками дозволяють розширити асортимент виробів функціонального призначення з пониженою енергетичною цінністю, які будуть сприяти профілактиці захворювань серцево – судинної системи, цукрового діабету та надлишкової ваги.