У ВТЕІ ДТЕУ відбувся майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування страв з локальної сировини»

23 лютого 2024 року у лабораторії технології ресторанної продукції ВТЕІ ДТЕУ у рамках вивчення дисципліни «Інноваційні технології ресторанної продукції» для здобувачів вищої освіти ОС «магістр» групи РТ-11дм було проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування страв з локальної сировини», з використанням обладнання та посуду AMC Premium Cooking System. Кухонні технології сьогодні розвиваються і удосконалюються надзвичайно швидко, тому фахівці з ресторанних технологій мають постійно опановувати нові кухонні гаджети, досліджувати нові можливості у кулінарії.
Майстер-клас проведено фахівцем з інноваційного обладнання Корчак Мариною, співзасновницею ТОВ «Смарт Кукінг Клаб», який представляє в Україні новітні німецькі енергоощадні технології на домашній та професійній кухні. Здобувачі вищої освіти спеціальності «Харчові технології» ознайомилися із особливостями роботи кухонної системи преміум-класу AMC у різних технологічних режимах: приготування без додавання води, смаження без додавання жиру, парова обробка, швидке приготування, запікання та ін. Усі присутні взяли активну участь у приготуванні качиного філе у вишневому соусі за двома технологіями (з обсмажуванням і без нього), рису з овочами на пару, листкового пирога з грушею, сиром брі та горгонзолою за 10 хв.
Унікальна конструкція, матеріали, енергоощадність, автоматичні режими у поєднанні з можливістю дистанційного керування роблять систему універсальним гаджетом на сучасній кухні. Крім того, технічні можливості AMC Premium Cooking System дають можливість зберегти поживні речовини та природний смак продуктів.
Використання у процесі підготовки здобувачів вищої освіти обладнання AMC Premium Cooking System забезпечує готовність майбутніх фахівців-рестораторів до роботи у провідних закладах ресторанного господарства. Колектив викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи і здобувачі вищої освіти щиро вдячні Корчак Марині за проведений майстер-клас, передані знання та сформовані навички.



