Науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь у всеукраїнському круглому столі «Ресторанні та крафтові технології: інтеграція освіти, науки і бізнесу»

14 березня 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті відбувся всеукраїнський круглий стіл «Ресторанні та крафтові технології: інтеграція освіти, науки і бізнесу», участь у якому взяли представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ ДТЕУ.
Круглий стіл об’єднав представників академічної спільноти, представників роботодавців та фахівців-практиків, здобувачів вищої освіти задля обговорення моделей змістовного розвитку освітніх програм кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ, а також форматів її співпраці з бізнес-середовищем.
Ключовими питаннями, які зазнали обговорення на круглому столі, були:
- стратегічне партнерство у формуванні професійних компетентностей;
- напрями прикладної освіти через імплементацію кращих бізнес-практик;
- розвиток крафтових технологій у ресторанному бізнесі;
- формати співпраці з роботодавцями та бізнес-середовищем, провадження наукового консалтингу та виробничого аудиту.
Модерувала круглий стіл Діна Федорова, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ, гарант ОП «Ресторанні технології та фуд-дизайн» ОС «бакалавр», доктор технічних наук, професор.
Презентуючи розвиток освітніх програм кафедри, Діна Василівна відзначила їх конкурентні переваги, а також перспективи розвитку, з урахуванням кращого зарубіжного досвіду та вітчизняних практик, запитів роботодавців та тенденцій розвитку ресторанних та крафтових технологій. Долучилися до обговорення освітніх програм та перспектив їх розвитку представники академічної спільноти та зовнішні стейкголдери.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ ДТЕУ щиро вдячний організатором круглого столу за можливість долучитися до його роботи, надихнутися на розвиток та нові здобутки!



