Представники ВТЕІ ДТЕУ взяли участь у роботі ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика»

30 травня 2024 року у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулася ІV Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика».
Для обговорення сучасних тенденцій та перспектив розвитку індустрії гостинності та туризму, інноваційних харчових та крафтових технологій для HORECA до участі в конференції долучилися представники наукової спільноти, органів місцевої влади, фахівці-практики та студентство.
Конференція об’єднала представників різних міст України – Львова, Києва, Вінниці, Херсона, Харкова, Сум, Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя, а також зарубіжних країн, зокрема, Польщі.
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ на конференції представляла докторка історичних наук, професорка, завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Наталія Чорна, здобувачі вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» Анна Гертель та Анна Севастьянова.
Урочисте відкриття конференції відбулося за участі доктора наук з фізичного виховання і спорту, професора, проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків Мар’яна Пітина, кандидата економічних наук, доцента, декана факультету туризму Володимира Холявки, кандидата географічних наук, голови Ради молодих вчених Павла Кучера, т.в.о. начальника управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації Тараса Лозинського. Модерувала конференцію докторка ветеринарних наук, професорка, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Марія Паска. З вітальними словами виступили присутні на конференції очно та у форматі онлайн очільники профільних кафедр провідних ЗВО України, відомі фахівці-практики, представники сфери гостинності та туризму. Потому відбулося пленарне засідання, на якому свої доповіді презентували науковці, фахівці-практики, аспіранти, які працюють над дослідженням проблем сфери гостинності та туризму. З тематичними доповідями на конференції виступили також здобувачі вищої освіти.
Однією з родзинок заходу були презентація-дегустація сирів від сироварні «Гарбузовий рай», дегустація-презентація сучасних українських намазок на хліб від компанії «PALKO» «сало мелене» в асортименті, майстер-клас з приготування коктейлів від Horeca School.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ ДТЕУ дякую організаторам конференції за потужний захід та запрошення взяти участь у його роботі, а також плідну співпрацю, історія розвитку якої нараховує не один рік і має хороші перспективи на майбутнє!



