Відбувся майстер-клас на тему «Використання смарт-технологій у автентичній українській кухні»
22 жовтня 2025 року для здобувачів вищої освіти за спеціальностями G13 Харчові технології / 181 «Харчові технології», J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас «Використання смарт-технологій у автентичній українській кухні», під керівництвом адміністратора кейтерингової компанії «Щастя Є», випускника ВТЕІ ДТЕУ Богдана Білокура.
Богдан презентував дві авторські страви, ідеї для яких почерпнув із рецептів старовинної української кухні, – «Вертута з бринзою і кропивою на подушці з соусу тар-тар з грецьким йогуртом» та «Кульбабові крильця в чилі-глазурі із перцевим соусом», які було приготовано з використанням smartcookingsystem – інноваційного обладнання АМС, наявного у лабораторії закладу освіти. Особливості роботи обладнання представила Корчак Марина, співвласниця дистриб’юторської компанії.
Кожен з учасників майстер-класу під пильним керівництвом Білокура Богдана власноруч приготував заплановані страви, проявивши при цьому свої кулінарні здібності та втіливши в оформленні страв власні творчі ідеї. Здобувачі вищої освіти набули досвіду використання різних кулінарних технік, сучасних тенденцій застосування соусів, спецій, елементів декору та оцінили смаки приготовлених страв.
Учасники майстер-класу висловлюють слова вдячності Богдану Білокуру за можливість набути досвіду приготування страв автентичної української кухні з використанням інноваційного обладнання. Безумовно, враження та емоції, отримані здобувачами від участі в заході, запам’ятаються надовго та сприятимуть їх професійному зростанню і становленню як фахівців своєї справи.