Відбувся кулінарний майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування м’ясних страв»

23 жовтня 2025 року для здобувачів вищої освіти за спеціальностями G13 Харчові технології / 181 «Харчові технології», J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг / 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Інноваційні технології приготування м’ясних страв», під керівництвом шеф-кухаря сімейного ресторану «NUMO САД» Віктора Росохи. Захід був покликаний познайомити здобувачів вищої освіти з сучасними техніками приготування м’ясних страв та забезпечити в такий спосіб розвиток їхніх професійних компетентностей, формування розуміння можливостей впровадження інноваційних технологій в автентичні страви.
Під час заходу здобувачі вищої освіти познайомилися з технологією приготування канолі з куркою, картопляним пюре, грибами, овочами під ніжним сметанним соусом.
Шеф-кухар поділився професійним секретом приготування тіста для канолі – від замішування до правильного розкачування та формування. Здобувачі дізналися, як досягти потрібної еластичності тіста, а також зберегти структуру виробу після випікання.
Окремий блок майстер-класу був присвячений приготуванню сучасних елементів оздоблення страв – базовового твілю та тюілі (мережевого декору) – елементів, які використовуються для декору сучасних страв, що надають страві витонченості й сучасного вигляду. Учасники навчилися готувати елементи оздоблення, а також експериментували з кольорами для створення візуальної гармонії на тарілці.
Майстер-клас також охоплював основи подачі та презентації страви, правила поєднання смаків і текстур, а також сучасні підходи до оформлення ресторанних тарілок.
Учасники майстер-класу мали можливість власноруч приготувати порцію канолі, а також прикрасити її авторською тюїллю, мікрогріном, живими квітами.
Проведений захід, таким чином, – це не просто майстер-клас, а справжній творчий простір, де традиції зустрілися з інноваціями, а кожен учасник зміг відчути себе справжнім шефом.



