Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.
English

13-14 листопада 2025 року у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбувалася VI Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», до участі в якій долучилася д-рка істор. наук, професорка, завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Чорна Н.М.

Учасниками конференції стали представники 58 закладів вищої освіти України, а також представники Польщі, Франції, Великої Британії, Австрії та Італії.
Програма конференції була дуже насичена, цікава та різноманітна. Так, перший день конференції розпочався вітальними словами ректора університету Ярослава Свища, декана факультету туризму Володимира Холявки, завідувачки кафедри готельно-ресторанного бізнесу, голови організаційного комітету конференції Марії Паски, представників місцевої влади. З гратуляціями-презентаціями виступили близько двох десятків очільників профільних кафедр багатьох закладів вищої освіти України, відомі фахівці-практики.
Згідно програми, прозвучало 8 пленарних доповідей, 17 секційних доповідей, 12 презентацій та майстер-класів на актуальну тематику розвитку готельно-ресторанного бізнесу, харчових та крафтових технологій у сфері HORECA, туристичної індустрії в умовах сталого розвитку та сьогоденних викликів, ін. Наталія Чорна виступила з доповіддю на тему «Локальна гастрономія як інструмент репрезентації культурної ідентичності та тренд індустрії гостинності», у якій відзначила давні традиції формування української кухні, наголосила на необхідності глибокого вивчення локальної гастрономії та впровадження в діяльність закладів ресторанного господарства України, задля збереження культурної ідентичності, а також підвищення привабливості туристичних дестинацій.
Упродовж першого дня роботи конференції, крім того, усі охочі мали можливість випробувати свої сили у грі в гольф, скуштувати неймовірних галицьких смаколиків, поспілкуватися з 18 бізнес-партнерами конференції та ознайомитися з новими технологіями, продуктами та сервісними моделями у сфері HoReCa.
Другий день конференції пройшов під знаком сертифікованого практичного кейсу «Світове кафе в реаліях» (під керівництвом д-рки пед.. наук, професорки Світлани Криштанович) та сертифікованого майстер-класу «Цукрова флористика» (під керівництвом канд. техн. наук, доцентки, золотої призерки Всесвітньої кулінарної олімпіади-2024 Орисі Іжевської).
Важливими компонентами другого конференційного дня стали участь учасників конференції в екскурсії «Львів сакральний» під керівництвом ст. викладача кафедри туризму Лілії Гули та присутність на реєстрації Національного рекорду України «Найбільша кількість автентичних бойківських страв, відтворених в одному ресторані», яка відбулася у ресторані «Бойківська гостина» на чолі з Андрієм Німцем.
Два дні промайнули, як одна мить, швидко, насичено та дуже продуктивно, і залишили про себе лише найкращі спогади.
Щира дяка організаторам конференції, яка об’єднала провідних науковців та фахівців-практиків заради обговорення актуальних питань сфери гостинності, а також обміну професійним досвідом, здобутками та напрацюваннями й вироблення спільних векторів розвитку галузі на найближчу перспективу.