
11 листопада 2021 року за організації ради студентського самоврядування обліково-фінансового факультету Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ відбувся онлайн-тренінг з питань емоційного здоров’я «Гори, але не вигорай!» від психологині Анастасії Онипчук.
Усі охочі мали можливість почути такі потрібні в наш час поради про те, як тримати свій емоційний стан на належному рівні. Погодьтесь, що тема емоційного вигорання є дуже актуальною як для викладачів, так і для студентів, особливо в період наближення сесії. А хто, як не кваліфікований психолог, може надати нам допомогу. Під час майже двогодинного тренінгу Анастасія Онипчук дала багато корисних рекомендацій та психологічних порад, поділилася основними правилами стабільності емоційного стану людини, серед яких, наприклад:
- вмій казати «ні»;
- грамотно розподіляй свій час, щоб працювати і відпочивати приблизно однакову кількість годин;
- виділяй свої особисті кордони;
- став перед собою конкретні цілі і здійснюй конкретні кроки для того, щоб цих цілей досягти;
- приділяй час собі, своєму хобі та саморозвитку (годину в день, день в тиждень або 2 дні в місяць);
- не відволікайся на не такі нагальні сповіщення або дзвінки та багато-багато інших.
Бажаємо всім стабільного емоційного стану, менше переживань і більше щасливих моментів, а також щиро дякуємо Анастасії за цікавий вебінар та корисні поради!

11 листопада 2021 року асистентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оленою Пахомською у групах ГРС-31д та ГРС-32д (спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа») було проведено навчальні заняття з дисципліни «Кейтеринг» на базі кейтерингової компанії «Щастя є» (м. Вінниця). Засновниця кейтерингової компанії «Щастя є» та професіонал своєї справи Світлана Бавула розповіла присутнім на занятті здобувачам вищої освіти історію створення компанії та її діяльності, а також багато цікавого про інновації у сфері кейтерингу та тенденції її розвитку. Здобувачі вищої освіти мали змогу ознайомитися з організацією роботи компанії, відвідали серце компанії - кухню та допоміжні приміщення. Особливо вразили ексклюзивні колекції посуду, приборів. текстилю та декор компанії. Заняття на базі підприємства, як завжди, були цікавими та дозволили закріпити здобуті знання практичним досвідом.

11 листопада 2021 року студенти спеціальності «Філологія» мали змогу відвідати майстер-клас «Неформальна освіта: досягнення та виклики», проведений координатором проєктів Центру розвитку «Pаngeya Ultima» Аллою Юхимчук за підтримки лідерки Центру Марії Геращенко та волонтерів Європейського корпусу солідарності.
Студенти дізналися про різні форми організації неформальної та інформальної освіти, особливості її здобуття в Нідерландах, Франції та Туреччині. Волонтери розповіли про різноманітні програми, що допомагають вдосконалювати професійні навики та отримувати нові знання саме шляхом неформальної освіти, а також розповіли про власний досвід участі в подібних програмах.
Сьогоднішній майстер-клас став логічним продовженням співпраці кафедри іноземної філології та перекладу із ЦР «Pаngeya Ultima», яка підтримує молодіжні обміни, проводить тренінги, організовує міжнародні робочі табори та стажування у контексті неформальної освіти.
Дякуємо Марії Геращенко, Аллі Юхимчук та волонтерам за корисну інформацію та продуктивну співпрацю.

11 листопада 2021 року відбулася зустріч здобувачів вищої освіти освітніх програм «Туризм», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Маркетинг» з Олександром Вешелені, директором департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.
Олександр присвятив зустріч актуальній для нашої громади темі: «Магнетизація Вінниці: маркетинг і брендинг території і дестинації».
Цікавою для слухачів засідання стала інформація про результати маркетингових досліджень туристичного ринку Вінниці, деталізована програма туристичного розвитку, презентація брендбуку Вінниці, що включала приклади оформлення сувенірної продукції з атрибутикою нашого міста.
Гостру дискусію викликали питання просування туристичних магнітів міста Вінниці засобами диджитал маркетингу, приклади співпраці департаменту маркетингу міста та туризму із засобами масової інформації, відомими медійними особами України, блогерами.

Успішно завершилося стажування здобувачів ОП «Соціальне забезпечення», яке тривало 1 місяць.
Весь період стажування був надзвичайно насиченим, включав:
- роботу стажерів у відділі організаційного забезпечення та електронного документообігу управління молодіжної політики та електронного врядування;
- роботу у відділі надання соціальних послуг та взаємодії з ОТГ управління розвитку соціальних послуг;
- участь стажерів у обласному форумі національно-патріотичного виховання;
- участь у звітно-виборчій конференції Студентської Ради Вінниччини;
- участь у програмі особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець».
Під час стажування, здобувачі вищої освіти здобули навички організації подієвих заходів соціального спрямування, розвинули комунікативні та організаторські здібності, набули вміння розробляти плани заходів соціально спрямування, формувати кошториси та звіти проведених заходів.
В процесі організації заходів мали можливість познайомитися з представниками громадських організацій, які працюють в сфері соціального забезпечення, з представниками регіональних засобів масової інформації та налагодити з ними ділову комунікацію.
Надважливим результатом стажування є бажання стажерів працювати в сфері соціального забезпечення, розвиватись і підвищувати свій професійний рівень.
Щиро дякуємо колективу Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, особисто Світлані Ярмоленко за можливість організації стажування здобувачів вищої освіти ОП «Соціальне забезпечення».

9 листопада 2021 року доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Тетяною Семко у групах ХТ-41д та ХТ-21дс (спеціальність 181 «Харчові технології» було проведено навчальні заняття з дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» на базі Філії «Птахокомплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика» (м. Ладижин). На підприємстві впроваджено інтегровану систему управління якістю продукції, сертифіковану на відповідність стандартам ISO 9001:2008, GlobalG.A.P., НАССР 22000, GAP – Good Agricultural Practice.
Здобувачі вищої освіти були ознайомлені з процесами виробництва курятини – від вирощування птиці з яєць до її забою й наступного розроблення та виробничими потужностями, які при цьому використовуються. Набуті під час навчання в аудиторіях знання, таким чином, були посилені практичною складовою та закріплені.


