
14 березня 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Тетяною Семко було проведено виїзні лабораторні заняття на базі ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат»: для здобувачів групи ХТ-21д у рамках вивчення освітньої компоненти «Контроль якості та безпечності харчової продукції», для здобувачів вищої освіти груп ХТ-31д, ХТ-11дс – у рамках вивчення освітньої компоненти «Технології харчових виробництв».
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з виробничими потужностями підприємства, в структуру якого входять олійноекстракційний завод ОЗЖ №1 та олійноекстракційний завод ОЗЖ №2 потужністю 30 тис тон насіння на добу, та лабораторіями. У лабораторіях підприємства здобувачі взяли участь у дослідженні фізико-хімічних показників сировини та олії, визначенні фальсифікації продукції методом ядерно-магнітного резонансу та хроматографії, згідно нормативної документації на хроматографі ХРОМАТЕК 5000.2, ідентифікації олії по жиро-кислотному складу з побудовою графіка на колонці екстракції. Дослідження проводилися шляхом використання сучасного лабораторного інвентаря та обладнання.

14 березня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри маркетингу та реклами ВТЕІ ДТЕУ прийняв участь в круглому столі на тему «СПІЛЬНОТА СПОЖИВАЧІВ: виклики 2022 – рішення 2023».
Круглий стіл проводився в онлайн-форматі та був організований Державним торговельно-економічним університетом в рамках відзначення Всесвітнього дня захисту прав споживачів (World Consumer Right Day).
Учасники круглого столу обговорили питання консолідації зусиль на вирішенні споживчих проблем, запропонували своє бачення щодо формування механізму забезпечення рівного доступу споживачів до товарів та послуг, гарантій безпечності та якості товарів та послуг, адаптації в умовах діджиталізації та переходу до «чистої» енергії.

14 березня 2023 року кафедрою товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва в рамках ХІ Фестивалю студентської науки було проведено відкрите засідання наукового гуртка «Фізико-хімічні методи дослідження сировини і матеріалів». Участь в науковому заході взяли здобувачі вищої освіти груп ПТБД-21д, ХТ-11д, ХТ-12д, науково-педагогічні працівники кафедри Василишина Ольга, Паламарчук Владислав, Андрусенко Надія. Проведений науковий захід дозволив переконатися у значимості питань дослідження харчових продуктів, забезпечення їх належної якості і виявлення можливої фальсифікації.

14 березня 2023 року на факультеті економіки, менеджменту та права відбулось відкрите засідання дискусійного клубу «Інноваційні технології в управлінні підприємствами та організаціями» кафедри економічної кібернетики та інформаційних систем, керівник – Кузьміна Олена. У засіданні взяли участь здобувачі освітніх програм «Інформаційні технології у бізнесі» та «Економічна кібернетика». Тема засідання дискусійного клубу «Сучасні технології ефективного управління інформаційно-комунікаційною системою підприємств та організацій». З доповідями виступили: Антохов Вадим (гр. ІСТ-21дс), Бойко Роман (гр. ІСТ-11дс), Бондар Олена (гр. ІСТ-41д), Горбань Владислав (гр. ІСТ-41д), Котов Віталій (гр. ІСТ-31д), Облапінський Олександр (гр. ІСТ-41д), Риндюк Владислав (гр. ІСТ-21дс), Тертична Альона (гр. ІСТ-41д).

13 березня 2023 року у рамках XI Фестивалю студентської науки кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи відбулося відкрите засідання наукового гуртка «Технолог» на тему «Крафтові технології виробництва тихих та ігристих вин» (керівник клубу – Лариса Фіалковська).
На засіданні були присутні здобувачі вищої освіти груп ХТ-31д, ХТ-11дс, ХТ-41д, ХТ-21дс, науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
Обговорення зазнало широке коло питань, серед яких – класифікація вин згідно нормативної документації, поняття крафтових вин та їх місце на ринку вина, сучасні крафтові технології виробництва тихих та ігристих вин, правила організації та проведення дегустації вина.

13 березня 2023 року на кафедрі товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва в рамках ХІ Фестивалю студентської науки відбулося відкрите засідання наукового гуртка «Торговельне підприємництво та інновації» (керівники – доценти Андрусенко Надія та Шарко Віталій), учасниками якого були здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» ОП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» денної форми навчання.
З вітальним словом виступила завідувач кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва Алла Тернова.


