
7 квітня 2022 року к.т.н., доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Ларисою Фіалковською було проведено відкрите засідання наукового гуртка «Технолог» на тему: «Інноваційні технології виробництва вина». На засіданні були присутні здобувачі вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
Зі вступним словом виступила керівник наукового гуртка к.т.н., доцент Лариса Фіалковська, яка відзначила актуальність застосування інноваційних технологій у виноробстві, у зв’язку з їх спроможністю покращити смакоароматичні та функціональні властивості вина, подовжити термін його зберігання, розширити асортимент та посилити конкурентоспроможність винної продукції на ринку галузі.

7 квітня 2022 року асистентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оленою Пахомською було проведено відкрите засідання наукового гуртка «Кондитер-клас» на тему: «Пасхальна випічка країн світу». На засіданні були присутні здобувачі вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
Великдень - світле духовне свято, яке щороку об’єднує сотні тисяч людей по всьому світу. Запашні страви, весняне сонце і давні традиції роблять Великдень значною подією у житті всіх християн. Попри однакове релігійне коріння, у різних країнах традиції святкування Великодня суттєво між собою відрізняються. Так, кожна країна має свої звичаї та атрибути святкування, залежно від легенд та вірувань, які протягом століть передаються з покоління в покоління.

7 квітня 2022 року кафедрою іноземної філології та перекладу відбулося відкрите засідання наукового гуртка “American and British Studies” на тему: “Fake News”.
У засіданні прийняли участь 12 здобувачів вищої освіти груп СЗ-11, СЗ-12, ГРС-11, МЕВ-41, ФІП-11м. У 8 наукових доповідях взяли активну участь студенти на такі дослідницькі теми: «Основні джерела фейковких новин у соціальних мережах», «Маніпулятивне спотворення фактів у висвітленні подій», «Фейки на найвищому політичному рівні».

7 квітня 2022 року старшим викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Лук’янець А.В. було проведено відкрите засідання студентського наукового гуртка «Школа туристичної індустрії» на тему: «Вплив війни на туристичні ресурси України». На засіданні були присутні члени гуртка: здобувачі груп Т-11д, Т-21д, Т-31д, Т-32д, Т-41д та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно–ресторанної справи. Війна диктує нові реалії сьогодення, впливає на кожного з нас і на кожну галузь економіки. Здобувачі вищої освіти представили доповіді про українські міста, які станом на тепер найбільше постраждали від повномаштабної війни. У доповідях було представлено туристичну інфраструктуру цих міст до війни та після вторгнення «російських освободітілєй» - це руїна та непоправимі втрати, адже деякі туристичні об’єкти ніколи не відновити. Доповіді здобувачів були актуальними та емоційно насиченими. Усі без виключення віримо в перемогу! Все буде Україна!

6-7 квітня кафедрою фізичного виховання та спорту спільно із студентством ВТЕІ ДТЕУ проведено флеш-моб, присвячений Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру.
У дні суворого сьогодення цей день набуває особливого значення, адже саме спорт має унікальну силу, що дозволяє долати труднощі та рухатись тільки вперед.
Однією з традицій цього свята є піднімання білої картки в знак солідарності ідеалам спорту.

7 квітня 2022 року керівник наукового гуртка д.е.н., доцент, професор кафедри фінансів Нікітішин Андрій Олександрович, завідувач кафедри фінансів к.е.н, доцент Гнидюк Інна Вікторівна та науково-педагогічні працівники кафедри фінансів взяли участь в засіданні наукового гуртка на тему: «Удосконалення системи місцевих фінансів в умовах інституційних перетворень».


