
23 жовтня 2019 року здобувачі вищої освіти спеціальності «Харчові технології» на чолі з завідувачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Чорною Н.М. взяли участь у семінарі «Мистецтво формування команди у ресторанному бізнесі», що відбувся на базі добре відомого вінничанам та гостям міста ресторану «Арталь», під керівництвом його директора Тхоржевського В.В. Свідомі колосальної ролі людського фактора та командного духу в роботі підприємства, учасники заходу ознайомилися з методикою формування команди рестораном «Арталь», зокрема, в аспекті організації та проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад, вимог, які висуваються до майбутніх працівників, можливостей для кар’єрного зростання, а також змістового наповнення трудових договорів та посадових інструкцій, особливостей розподілу між працівниками службових обов’язків тощо. Крім того, присутні мали можливість дізнатися про історію започаткування та розвитку ресторану «Арталь», походження назви, зміст концепції закладу та особливості її генезису, практику розробки меню, приготування та подачі фірмових страв, сервірування столу тощо.
 Захід виявився не лише інформативним та пізнавальним для усіх запрошених гостей, але й практично значимим, адже дозволив дізнатися багато нової актуальної інформації, необхідної для професійного становлення та зростання майбутніх рестораторів та технологів харчової промисловості. 

22 жовтня 2019 року у Центральному парку культури і відпочинку м. Вінниці в рамках днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування кафедрою фізичного виховання та спорту організовано та проведено флешмоб «Віват ФТМСО». Учасники заходу привітали з днем народження факультету та зарядили усіх присутніх позитивом і гарним спортивним настроєм.

22 жовтня 2019 року в рамках проведення Днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування відбувся семінар «Франчайзинг в ресторанному бізнесі», організований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи для здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Спікером виступив операційний директор бару у форматі «1 euro» від «сім’ї ресторанів» Дмитра Борисова «Білий налив» Антон Зарічнюк. Семінар пройшов в дружній атмосфері спілкування, під час якого студенти дізналися про особливості розвитку франчайзингу в різних сферах діяльності, переваги та недоліки франчайзингу в ресторанному бізнесі, «підводні» камені його розвитку, а також могли переконатися в перспективності розвитку франчайзингового бізнесу в країні.

22 жовтня 2019 року на кафедрі товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва був проведений міжвузівський круглий стіл на тему: «Технічне регулювання в Україні: проблеми та досягнення». В роботі круглого столу взяли участь запрошені – начальник відділу стандартизації та інформації ДП «Вінницястандартметрологія» Сосновська Л.Л., к.т.н., доцент кафедри містобудування та архітектури Вінницького національного технічного університету Швець В.В., науково-педагогічні працівники кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва та здобувачі вищої освіти. Під час проведення круглого столу розглядались питання перспектив розвитку законодавства України про технічне регулювання; питання щодо класифікації українських нормативних документів.
 Проводився порівняльний аналіз нормативної бази національної та міжнародної систем оцінювання відповідності. Особливу увагу було приділено питанню перспектив євроінтеграційного розвитку в сфері технічного регулювання. 

22 жовтня 2019 року для учнів 11-х класів та батьків були інформаційно наповненими та пізнавальними, більше 200 учасників зареєструвались та відвідали освітній форум для старшокласників «Вибір майбутнього», ініційований Вінницьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ. Форум проводився за підтримки Вінницької облдержадміністрації та міської ради за участю представників Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.
 Експерти з досвідом роботи в приймальній комісії та проведенні зовнішнього незалежного оцінювання поділились знаннями з одинадцятикласниками. Роз’яснили важливі деталі складання ЗНО та умов вступу до ЗВО.
 Експертами даного заходу були:
 - Наталія Замкова – доктор філософських наук, професор, заслужений працівник освіти України, директор ВТЕІ КНТЕУ;
 - Геннадій Кузьменко – відмінник освіти України, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти;
 - Оксана Яценко – директор Департаменту освіти Вінницької міської ради;
 - Валерія Кузінська – студентка ВТЕІ КНТЕУ спеціальності Публічне управління та адміністрування.

21 жовтня 2019 року в рамках проведення Днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування відбувся семінар «Новітні тренди туристичного ринку», організований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи для здобувачів вищої освіти спеціальності «Туризм». Спікерами на даному заході виступили Віктор Замрій – директор франчайзингового турагенства «Join Up», засновник школи туризму «#РROТУРАГЕНТ», Олена Камєнєва – випускниця ВТЕІ КНТЕУ, провідний спеціаліст з екзотики та організації індивідуальних турів, Дмитро Макарчук – провідний спеціаліст з оформлення віз та авіаквитків. Студенти мали можливість ознайомитися з секретами турагентської діяльності та методами продаж турів, почули безліч туристичних лайфхаків і ще раз впевнилися в тому, що спеціальність «Туризм» – це спеціальність необмежених можливостей і постійного розвитку.


 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                