
22 жовтня 2019 року в рамках проведення Днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування відбувся семінар «Франчайзинг в ресторанному бізнесі», організований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи для здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Спікером виступив операційний директор бару у форматі «1 euro» від «сім’ї ресторанів» Дмитра Борисова «Білий налив» Антон Зарічнюк. Семінар пройшов в дружній атмосфері спілкування, під час якого студенти дізналися про особливості розвитку франчайзингу в різних сферах діяльності, переваги та недоліки франчайзингу в ресторанному бізнесі, «підводні» камені його розвитку, а також могли переконатися в перспективності розвитку франчайзингового бізнесу в країні.

22 жовтня 2019 року на кафедрі товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва був проведений міжвузівський круглий стіл на тему: «Технічне регулювання в Україні: проблеми та досягнення». В роботі круглого столу взяли участь запрошені – начальник відділу стандартизації та інформації ДП «Вінницястандартметрологія» Сосновська Л.Л., к.т.н., доцент кафедри містобудування та архітектури Вінницького національного технічного університету Швець В.В., науково-педагогічні працівники кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва та здобувачі вищої освіти. Під час проведення круглого столу розглядались питання перспектив розвитку законодавства України про технічне регулювання; питання щодо класифікації українських нормативних документів.
 Проводився порівняльний аналіз нормативної бази національної та міжнародної систем оцінювання відповідності. Особливу увагу було приділено питанню перспектив євроінтеграційного розвитку в сфері технічного регулювання. 

22 жовтня 2019 року для учнів 11-х класів та батьків були інформаційно наповненими та пізнавальними, більше 200 учасників зареєструвались та відвідали освітній форум для старшокласників «Вибір майбутнього», ініційований Вінницьким торговельно-економічним інститутом КНТЕУ. Форум проводився за підтримки Вінницької облдержадміністрації та міської ради за участю представників Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.
 Експерти з досвідом роботи в приймальній комісії та проведенні зовнішнього незалежного оцінювання поділились знаннями з одинадцятикласниками. Роз’яснили важливі деталі складання ЗНО та умов вступу до ЗВО.
 Експертами даного заходу були:
 - Наталія Замкова – доктор філософських наук, професор, заслужений працівник освіти України, директор ВТЕІ КНТЕУ;
 - Геннадій Кузьменко – відмінник освіти України, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти;
 - Оксана Яценко – директор Департаменту освіти Вінницької міської ради;
 - Валерія Кузінська – студентка ВТЕІ КНТЕУ спеціальності Публічне управління та адміністрування.

21 жовтня 2019 року в рамках проведення Днів факультету торгівлі, маркетингу та сфери обслуговування відбувся семінар «Новітні тренди туристичного ринку», організований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи для здобувачів вищої освіти спеціальності «Туризм». Спікерами на даному заході виступили Віктор Замрій – директор франчайзингового турагенства «Join Up», засновник школи туризму «#РROТУРАГЕНТ», Олена Камєнєва – випускниця ВТЕІ КНТЕУ, провідний спеціаліст з екзотики та організації індивідуальних турів, Дмитро Макарчук – провідний спеціаліст з оформлення віз та авіаквитків. Студенти мали можливість ознайомитися з секретами турагентської діяльності та методами продаж турів, почули безліч туристичних лайфхаків і ще раз впевнилися в тому, що спеціальність «Туризм» – це спеціальність необмежених можливостей і постійного розвитку.

18 жовтня 2019 року з нагоди святкування Дня працівника харчової промисловості та міжнародного Дня кулінара в інституті відбувся традиційний осінній ярмарок. Організований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи, він пройшов під гаслом «Українська регіональна кухня» та дозволив майбутнім фахівцям-харчовикам та рестораторам продемонстрували не лише знання історії українського народу та кулінарних особливостей окремих регіонів держави, але й професійні вміння та креативність. Різноманіття української кухні, унікальність страв регіонів України знайшли своє відображення в неповторних кулінарних шедеврах – кожна з академічних груп представила увазі присутніх великий асортимент власноруч виготовлених страв.

18 жовтня 2019 року в музеї кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова відбулося засідання наукового гуртка «Феміда» на тему: «За» і «проти» легалізації евтаназії в Україні». Керівник гуртка доцент кафедри права, к.ю.н. Білоус І.М., членами якого є студенти-правники Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Доцент кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права, к.ю.н., Андрій Павлович Гель розповів про теоретико-правові аспекти легалізації евтаназії. В подальшому зі студентами обговорили «за» і «проти» легалізації евтаназії в Україні.
 Після завершення обговорення студенти відвідали музей судової медицини, асистент кафедри Валерій Ігорович Гунас ознайомив студентів із основними завданнями та напрямками діяльності судово-медичних експертів.
 Дякуємо викладачам та завідувачу кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права, доктору медичних наук, професору Аллі Олександрівні Гаврилюк за наукову співпрацю!!!


 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                